bio

Wijnen van biologische landbouw zijn niet alleen beter voor het milieu, maar zorgen ook voor een meer natuurlijke wijn met zo min mogelijk toevoegingen.

Meer en meer Umbrische wijnboeren werken op een biologische manier, al dan niet gecertificeerd.

Biologisch gecertificeerde producten kunnen in principe enkel afgehaald worden in de winkel.

Moretti Omero werkt al 30 jaar biologisch en was één van de pioniers in Umbrië.
Deze biowijnen vind je sinds jaar en dag bij Umbria.be, maar tegenwoordig gaan steeds meer wijnbedrijven duurzamer om met het milieu.

Terre Margaritelli maakt uitstekende biowijnen in de Torgiano regio en ook Altarocca in Orvieto werkt sinds enkele jaren volledig biologisch.

Raína in de regio van Montefalco werkt volgens de biodynamische principes en zorgt voor een optimale biodiversiteit in de wijngaard. De eigenzinnige wijnmaker streeft naar natuurlijke wijnen die het terroir weerspiegelen en de unieke kenmerken van de druivensoort benadrukken. De wijnen zijn bovendien ongefilterd. Daarom is bezinksel mogelijk en zijn de wijnen eerder troebel. Voor de durvers!

Bovendien zijn er verschillende wijnboeren die quasi biologisch werken maar (nog) geen officieel Europees biolabel hebben. De jonge wijnmaker Francesco van La Fonte is bezig om zijn wijngaarden officieel als biologisch te certificeren, maar het kan nog enkele jaren duren tot het biocertificaat daadwerkelijk op de flessen staat. 

 

 

umbria.be

Doelenstraat 41, 2440 Geel
0496 81 03 37

info@umbria.be
Openingsuren:

weekdagen van 12 tot 18.30 uur
zaterdag van 10 tot 18.30 uur
zondag gesloten