umbria.be

Doelenstraat 41, 2440 Geel
info@umbria.be
Openingsuren: weekdagen van 12 tot 18.30 uur - zaterdag van 10 tot 18.30 uur - zondag gesloten
0496 81 03 37  

Umbrische linzensalade

Een zomerse lunch of een origineel bijgerecht voor de barbecue: frisse salade van Umbrische linzen, venkel en tomaat.

Heerlijk bij een lekker glas Grechetto op het terras!

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram Umbrische linzen (half pakje)
Extra vergine olijfolie
Aceto Balsamico Platino
Peterselie, fijngehakt
Drie tomaten, grof gesneden
Venkel, grof gesneden
Rode ui, grof gesneden
Peper en zout
Citroen

Recept:
Doe de venkel, ui en tomaten in een ovenschotel en meng met Aceto Balsamico, veel olijfolie, peper en zout naar smaak.
Zet 45-60 minuten in een voorverwarmde oven van 180° tot de venkel beetgaar is.
Kook de linzen ongeveer 20 minuten in gezouten water en giet af.
Voeg de gehakte peterselie en groenten toe.
Meng alles en breng op smaak met citroen, peper/zout en olijfolie/Aceto Balsamico.

Lauw of koud serveren bij een lekker glas witte wijn bijvoorbeeld Grechetto van Signae.

 

 

winkelmandje

 x 

Winkelwagen is leeg

login

info

 

facebook Youtube