pappardelle con funghi misti

Gemakkelijk en snel klaar: een heerlijke pasta met ingrediënten uit alle windstreken van Umbrië. Ga mee op culinaire rondreis door Italië's mooiste regio: paddenstoelen uit Citta di Castello, olijfolie uit Giano dell' Umbria, pasta uit Trevi en wijn uit Orvieto. 

Onder de hashtag #cucinoumbro (ik kook Umbrisch) startte dochter Giusy van wijnboer Moretti Omero een fijne en vooral lekkere actie om de Umbrische boeren een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden van corona

Uiteraard doen wij ook mee!

Lees hier ons recept vol lekkere Umbrische ingrediënten en waan je voor eventjes op een zonnig terrasje in Umbrië.

ingrediënten voor 2/4 personen (hoofdgerecht/voorgerecht):

- 200 gram kastanjechampignons, in kwartjes gesneden
- 200 gram oesterzwammen, in stukken gescheurd
- 150 gram spek, in stukjes gesneden
- 1 bosje peterselie, fijngesneden
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- peper en zout
- 250 gram pappardelle
- extra vergine olijfolie Moretti
- 1 potje Funghetto (salsa di funghi, #TartufiBianconi)
- 1 lekkere fles rode wijn Piancoleto om erbij te drinken

Breng water aan de kook, voeg een beetje zout en olijfolie toe en kook de pappardelle ongeveer 6-7 minuten al dente. Hou wat kookvocht bij, zodat je dit straks aan de saus kunt toevoegen. Stoof de look, ui en paddenstoelen aan in olijfolie. Bak het spek krokant en meng met de paddenstoelen, de peterselie en de pasta. Breng nog even aan de kook met een pollepel kookvocht, zodat alle smaken goed met elkaar vermengen en de pappardelle de saus goed opneemt. Kruid met peper en zout. Zet het vuur af als de saus de gewenste dikte heeft en voeg dan een potje Funghetto toe voor een extra rijke smaak. Serveer meteen met extra vergine olijfolie en uiteraard een lekker glas rode wijn.

Geen zin om te koken?
Funghetto is een heerlijke pastasaus, ook zonder toevoeging van deze verse ingrediënten.

 

winkelmandje

 x 

Winkelwagen is leeg
Onthoud mij

info

facebook