Di Filippo

DiFilippoLOGO

Di Filippo

Roberto en Emma Di Filippo bouwden de wijnmakerij van hun vader uit tot een bloeiend biodynamisch wijnbedrijf met liefde voor de natuur. Ze respecteren alle principes van de biologische wijnbouw, maar hun filosofie reikt nog verder.

In de wijngaard worden geen zware landbouwmachines gebruikt, maar paarden. Zo blijft de bodem luchtig en rijk aan micro-organismen. De biodiversiteit houdt de wijngaard gezond: kruiden, bloemen en planten tussen de wijnranken trekken allerlei beestjes aan die een natuurlijke bestrijder zijn voor bijvoorbeeld druifluis.

De schoonmakers van de wijngaarden zijn de ganzen. Ze lopen vrij rond en voeden zich met wat er tussen de wijnranken groeit. Dankzij de levendige voedingsbodem ontwikkelen de druiven zich op een natuurlijke manier tot ze perfect rijp zijn. 

De wijngaarden van Di Filippo zijn prachtig gelegen met een adembenemend zicht op Assisi, halverwege Torgiano en Montefalco.


Biodynamisch
Wijnregio: Montefalco (Cannara)
Wijnen: Montefalco Sagrantino DOCG, Montefalco Rosso DOC, Colli Martani DOC (Riserva), Umbria IGT
Rode druivensoorten: Sangiovese, Sagrantino, Cornetta, Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot
Witte druivensoorten: Grechetto, Trebbiano Spoletino
Jaarlijkse productie: 200 000 flessen
Grootte wijngaard: 30 ha
Vakantie in Umbrië: wijnproeverij en rondleiding is mogelijk


 


winkelmandje

 x 

Winkelwagen is leeg

account

info

 

facebook Youtube