vakantie in Umbrië

vakantie in Umbrië

Het ‘groene hart van Italië’ heeft geen kust, maar wel één van de grootste meren van Italië (Lago Trasimeno), indrukwekkende watervallen (Cascata delle Marmore) en prachtige natuurparken in de Apennijnen (o.a. Monti Sibillini).

In de glooiende landschappen vol wijn- en olijfgaarden liggen de mooiste middeleeuwse dorpjes verspreid, zoals Spello, Gubbio, Todi, Bevagna, Montone en zoveel meer.
Ook cultuursteden Orvieto, Perugia, Assisi, Spoleto en Citta di Castello hebben een indrukwekkend aanbod aan kunstmusea, kerken, abdijen en knappe stadsgezichten. 

Uiteraard kan je overal heerlijk eten en genieten van een lekker glas wijn. Umbrië is bij uitstek een vakantiebestemming voor levensgenieters.
Rij langs de wijngaarden en stop bij de beste wijndomeinen voor een rondleiding en een proeverij. Leer alle geheimen van de Umbrische keuken tijdens een kookles of ga mee op truffelzoektocht. Zie hieronder voor onze selectie. 

Elk seizoen heeft zijn charme. In de zomer is er in elk dorp wel een sfeervol, lokaal festival en kan je afkoelen van de hitte in het zwembad van je agriturismo.
Het voor- en najaar zijn perfect om te gaan wandelen of fietsen in de natuur. Het kan flink koud worden in de winter, maar Umbrië in de sneeuw is ook magisch mooi.

www.umbriatourism.it
Toeristische informatie over Umbrië.

vakantie in Umbrië

op bezoek bij onze wijnboeren

Deze wijnboeren kan je bezoeken voor een wijnproeverij, een picknicken in de wijngaarden, een rondleiding in de kelders, ...

Reserveren is aanbevolen. Meer info op de website van de wijnboeren.

Lees hieronder onze aanraders!

Umbria truffeljacht met truffelhond

truffels in Umbrië

Nabij Città di Castello trokken we samen met Saverio en zijn hond Pippo de Umbrische bossen in op zoek naar zwarte zomertruffels. Nadien verwerkte Gabriella deze delicatessen tot de heerlijkste gerechten.

Lees hier meer over onze truffelzoektocht en krijg zelf zin om te gaan koken met de lekkerste truffelproducten van Tartufi Bianconi

vakantie in Umbrië

agriturismo
logeer bij onze wijnboeren

Bij deze wijnboeren kan je blijven slapen.
Het aanbod is heel gevarieerd: van eenvoudige kamers op het platteland tot luxueus logeren tussen de wijngaarden.

Alle info vind je op de website van de wijnboeren. Lees er hier alles over!

umbria.be

Doelenstraat 41, 2440 Geel
0496 81 03 37

info@umbria.be
Openingsuren:

weekdagen van 12 tot 18.30 uur
zaterdag van 10 tot 18.30 uur
zondag gesloten