Raína

RainaLOGO.jpg

In de regio van Montefalco produceert wijnhuis Raína sinds 2002 kwaliteitswijnen onder leiding van de ambitieuze wijnmaker Francesco Mariani en zijn assistent Andrea Mattioli. De wijngaarden bevinden zich tussen 220 en 300 meter hoogte en zijn gericht naar het zuidoosten.

Raína is gecertificeerd biologisch en houdt zich strikt aan de biodynamische principes in de wijngaard: geen chemicaliën of synthetische pesticiden, wel plantaardige middelen en compost van eigen snoei. Al het werk gebeurt met de hand. Biodynamisch betekent ook zorg dragen voor de wijngaard om zo de rijke biodiversiteit van de bodem te bewaren en te cultiveren. Het totale tegenovergestelde van exploitatie voor economische doeleinden en zo de bodem verarmen door het gebruik van chemische middelen.

Ook in de kelder gebruikt Raína geen chemicaliën en het absolute minimum aan sulfieten. De fermentatie gebeurt spontaan zonder toegevoegde gisten. De wijnen zijn ongefilterd, zodat er geen delicate smaken verloren gaan. Zo streeft Raína naar unieke wijnen die het terroir en de lokale druivensoort weerspiegelen, zonder toevoegingen en zonder kunstgrepen: puur natuur!  

Biodynamisch
Wijnregio:
 Montefalco
Wijnen: Umbria IGT, Spoleto DOC, Montefalco Rosso DOC, Montefalco Sagrantino DOCG
Rode druivensoorten: Sagrantino, Merlot, Sangiovese, Syrah
Witte druivensoorten: Grechetto, Trebbiano Spoletino
Grootte wijngaard: 10 ha
Vakantie in Umbrië: In de ‘Casa della Gobba’ kan je de wijnen proeven of zelfs deelnemen aan een kookles met biologische producten (mits reservatie).