Neri

NeriLOGO8.jpg

Familiebedrijf Cantine Neri ligt in Bardano, vlakbij Orvieto. Sinds de jaren vijftig teelt de familie Neri al druiven met veel respect voor de natuur. Vanaf 2006 neemt zoon Enrico Neri de leiding als wijnmaker terwijl zijn vader in de wijngaard blijft werken.

Enrico kiest resoluut voor kwaliteit en selecteert enkel de beste druiven met de juiste rijpheid uit de best gelegen wijngaarden. De wijngaarden liggen tussen 220 en 320 meter hoogte. De bodem is vulkanisch en rijk aan klei, ideaal voor minerale witte wijnen met veel fraîcheur. 75% van de wijngaard bestaat dan ook uit witte druivenrassen typerend voor Orvieto zoals Grechetto en Procanico. Ook internationale druivensoorten gedijen hier goed: Chardonnay, Sauvignon Blanc en Merlot.

De moderne wijnmakerij en authentieke kelders van Neri liggen vlakbij de wijngaarden. Zo kunnen de druiven onmiddellijk worden verwerkt tijdens de oogst. Alle druiven worden met de hand geplukt op de koelste momenten van de dag voor een optimale kwaliteit. De Cantina werkt bovendien volledig op zonne-energie.  


Wijnregio: Orvieto
Wijnen: Orvieto Classico Superiore DOC, Umbria IGT
Rode druivensoorten: Merlot
Witte druivensoorten: Grechetto, Procanico, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Jaarlijkse productie: 50.000 flessen
Grootte wijngaard: 42 ha (2/3 wordt verkocht aan anderen)
Vakantie in Umbrië: wijnproeverij en rondleiding is mogelijk