Terre di San Felice

TerrediSanFeliceLOGO.jpg

Het kleine wijndomein Terre di San Felice ligt in de heuvels bij Castel Ritaldi, een schattig middeleeuws dorpje vlakbij Montefalco. De wijngaarden zijn al sinds het einde van de negentiende eeuw in het bezit van de familie Mancini. Carlo en zijn vrouw Douchanka zijn de sympatieke eigenaars met een duidelijke visie: kwaliteit in lijn met de traditie en aandacht voor alle details. De oplage van de wijnen is beperkt, maar van topniveau en daarom ook echt exclusief!

De productie van de wijnen begint met de grootste aandacht en zorg in de wijngaarden. De selectie van de druiventrossen tijdens de oogst gebeurt met de hand, maar in de kelder komen moderne technieken en traditionele wijsheden samen. Hun nieuwste aanwinst is meteen ook de meest exclusieve en grijpt terug naar de rijke wijngeschiedenis van de antieke oudheid: Sagrantino gerijpt in terracotta amforen. Niet enkel een leuk weetje, want de wijn wordt hierdoor ook echt beter: de scherpe tannine van Sagrantino verzacht en het fruit komt meer tot uiting. Sagrantino zoals je die nog nooit proefde!

De aandacht voor details is ook duidelijk zichtbaar in de prachtige geïllustreerde etiketten. Het karakter van de wijn wordt gesymboliseerd door een dier of plant die je in de wijngaarden kan aantreffen. De wijngaarden behoren zowel tot het gebied van DOCG Sagrantino di Montefalco als van Spoleto DOC. Hierdoor is de ligging ideaal voor het maken van traditionele wijnen van topkwaliteit.


Wijnregio: Montefalco (Castel Ritaldi)
Wijnen: Montefalco Sagrantino (Passito) DOCG, Montefalco Rosso (Riserva) DOC, Spoleto DOC, Umbria IGT
Rode druivensoorten: Sagrantino, Sangiovese, Merlot
Witte druivensoorten: Trebbiano Spoletino
Jaarlijkse productie: 12000 flessen
Grootte wijngaard: 3,5 ha