fLaMINIO

fLaMINIOLOGO.jpg

Flaminio produceert vier basisproducten van de Italiaanse keuken: olijfolie, pasta, peulvruchten en wijnazijn. Ze produceert traditionele producten met hoogtechnologische apparatuur en garandeert zo de beste kwaliteit.

Flaminio is als kwaliteitsmerk onderdeel van 'Società Agricola Trevi Il Frantoio', de coöperatieve van olijfolie in Trevi. Het middeleeuwse dorp Trevi is de hoofdstad van de olijfolie in Umbrië met o.a. een eigen olijfoliemuseum. De patroonheilige van Trevi, San Emiliano, zou hier 1700 jaar geleden vastgebonden zijn aan een olijfboom en vermoord. Er wordt gezegd dat deze olijfboom de oudste van Umbrië is en nog steeds vruchten draagt.

Trevi ligt in de prachtig glooiende heuvels van Umbrië tussen Foligno en Spoleto. Hier, op een hoogte tussen 300 en 600 meter floreert de olijventeelt. De geteelde olijvensoorten zijn Moraiolo (85%), Frantoio (10%) and Leccino (5%).