Cesarini Sartori

CesariniSartoriLOGO.jpg

Signae wordt Cesarini Sartori met nieuw logo en labels

De lekkere wijnen, de kasseien op de flessenhals en het kleurgebruik zal je zeker nog herkennen, maar de etiketten zitten binnenkort in een heel nieuw jasje.
Signae zal voortaan Cesarini Sartori heten, de achternamen van de twee families, en verwijst zo naar de wijntraditie die van vader op dochter wordt doorgegeven.

De legende zegt dat de Osteria del Bastardo ontstond als een populaire stopplaats langs de oude Via Flaminia, de antieke route van Rome naar West-Europa.
Het werd dé bestemming voor liefhebbers van lekkere wijn, goed eten en het mooie leven.
Een gastvrije bastaardzoon serveerde de reizigers hier heerlijke wijnen en maaltijden. Tot op de dag van vandaag heet het dorp Bastardo en de familie Cesarini Sartori houdt de legende levend met hun passie voor gastvrijheid en gezelligheid.

Hoewel Cesarini Sartori ook traditionele DOC Montefalco Rosso (Riserva) en DOCG Sagrantino di Montefalco maakt, zijn de IGT-wijnen de paradepaardjes. Rossobastardo, Benozzo en Peperosa zijn moderne en originele creaties met Sagrantino. De wijnboer gooit alle klassieke regels overboord en maakt verschillende eigen interpretaties van Sagrantino die bovendien op dronk zijn en niet meer in de kelder moet rijpen.
Ook de witte wijnen zijn originele blends.

Cesarini Sartori werkt met technologisch hoogstaande apparatuur. Zo kan het gebruik van toevoegingen en sulfiet tot het minimum beperkt worden.


Wijnregio: Montefalco
Wijnen: Montefalco Rosso DOC, Montefalco Sagrantino DOCG, Umbria IGT
Rode druivensoorten: Sagrantino, Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon
Witte druivensoorten: Grechetto, Sauvignon Blanc, Malvasia di Candia